Surdeigskombucha (sitron og ingefær)

(Ca. 1 liter)

En glasskrukke med en lysegul væske og etiketter med navn, dato og oppskrift, samt to tomme flasker med gummipakninger på lokkene står på en hvit overflate.

Ja, du leste riktig! Lag din egen surdeigskombucha med sitron og ingefær.

Den er full av de samme naturlige probiotiske bakteriene som finnes i surdeigsbrød. Et spennende innslag som garantert imponerer alle du deler den med.

    • Skallet fra 1 økologisk sitron (kun det gule)

    • 30 g revet ingefær

    • 60 g honning

    • 100 g aktiv surdeig

    • 1 liter vann

    1. Vask sitronen grundig og skrell sitronen (bruk kun det gule). Fjern skallet på ingefæren og del i skiver.

    2. Ha vann, honning og aktiv surdeig i en ren glasskrukke, og rør til honningen er helt oppløst.

    3. Tilsett sitronskall og ingefær, bland godt.

    4. Dekk glasset med et rent kjøkkenhåndkle eller kaffefilter, fest med strikk, og la stå i romtemperatur i 3–5 dager. Du vil se små bobler langs kanten og på toppen fra dag 2.

    5. Smak på kombuchaen underveis med rent redskap. Den skal utvikle en lett syrlig og boblende smak.

    6. Etter 3–5 dager, sil ut sitron og ingefær, og hell kombuchaen forsiktig over på rene flasker med tett kork. Unngå å helle med bunnfallet.

    7. Når flaskene tettes, vil det utvikles naturlig kullsyre. Åpne en flaske daglig for å teste hvor mye kullsyre som har utviklet seg.

    8. Oppbevares i kjøleskap, og drikkes innen 1–2 uker.

  • Prøv å eksperimentere med andre sitrusfrukter, urter eller bær for å variere smaken.

Faktisk skikkelig, skikkelig digg!
— Gøran