Havrekjeks med surdeig

Ca. 15 stk

En tallerken med flere store, sprø cookies på en lys overflater, delvis synlig glassvase med grønne blader ved siden av.

Alltid klar for uventet besøk! Imponer gjestene dine med disse. Sprø på utsiden, myke inni – og tiner superraskt rett fra fryseren.

..og de er nesten sunne!

    • 115 g meierismør (romtemperert)

    • 75 g sukker

    • 75 g brunt sukker

    • 2 egg

    • 100 g hvetemel

    • 100 g tykk surdeig (trenger ikke være aktiv)

    • 150 g (store) havregryn

    • 1 ts kanel

    • ½ ts salt

    • 2 ts bakepulver

    1. Sett ovnen på 190 °C varmluft. Rør sammen smør, sukker, mel, surdeig og egg til en jevn røre.

    2. Tilsett resten av ingrediensene, og bland godt. Deigen vil være litt klissete. Om du har benyttet en tyntflytende surdeig, kan du tilsette litt mer hvetemel i miksen.

      La deigen stå kjølig i 1 time for bedre konsistens, om du ønsker. Den skal ikke være flytende.

    3. Bruk en spiseskje til å fordele porsjoner på cirka 1 ss deig per kjeks jevnt over to stekebrett. Gi kjeksene god plass på brettet, da de flyter ut under steking.

    4. Stek kjeksene i cirka 10 minutter, til de er gyldne. La dem avkjøles på rist før servering.

  • Rør inn 50 g hakkede nøtter eller sjokoladebiter - det gjør den ekstra digg!

Alltid gjesteklar med surdeigskjeks rett fra fryseren!
— Therese