-
100 g surdeigsstarter
50 g honning
20 g solsikkeolje
1 ts salt
120 g havregryn
100 g hakkede nøtter (mandler, valnøtter, hasselnøtter)
100 g frø (solsikkefrø, gresskarfrø, linfrø)
50 g tørket frukt eller bær (kan sløyfes)
-
Forvarm ovnen til 160 °C. Rør sammen surdeigsstarter, honning, olje, salt og kanel til en glatt og jevn blanding.
Bland havregryn, nøtter, frø og kokos i en stor bolle, og hell surdeigsblandingen over. Rør godt sammen.
Fordel blandingen jevnt utover et stekebrett, og stek i ca. 30 minutter, til granolaen er gyllen og sprø.
Avkjøl helt og vend inn rosiner eller andre tørket frukt eller bær etter ønske.
-
Bruk de frøene og nøttene du liker best – og tørket frukt eller bær kan du variere helt etter smak eller hoppe over helt.

