Surdeigsgranola

Yoghurt med granola og tørkede bær i en hvit bolle.

Surdeigsgranola er en smart måte å bruke overskudd av surdeigsstarter på. Enkel å lage, perfekt å variere og et like sunt alternativ til tradisjonell granola.

    • 100 g surdeigsstarter

    • 50 g honning

    • 20 g solsikkeolje

    • 1 ts salt

    • 120 g havregryn

    • 100 g hakkede nøtter (mandler, valnøtter, hasselnøtter)

    • 100 g frø (solsikkefrø, gresskarfrø, linfrø)

    • 50 g tørket frukt eller bær (kan sløyfes)

    1. Forvarm ovnen til 160 °C. Rør sammen surdeigsstarter, honning, olje, salt og kanel til en glatt og jevn blanding.

    2. Bland havregryn, nøtter, frø og kokos i en stor bolle, og hell surdeigsblandingen over. Rør godt sammen.

    3. Fordel blandingen jevnt utover et stekebrett, og stek i ca. 30 minutter, til granolaen er gyllen og sprø.

    4. Avkjøl helt og vend inn rosiner eller andre tørket frukt eller bær etter ønske.

  • Bruk de frøene og nøttene du liker best – og tørket frukt eller bær kan du variere helt etter smak eller hoppe over helt.