Surdeigspepperkaker

ca. 30 stk

Sprø, smakfulle og med en lett touch av surdeig – disse surdeigpepperkakene er en praktisk måte å bruke opp overskuddsstarter på i julestria.

Det har aldri vært lettere å imponere gjestene i julen!

    • 500 g hvetemel

    • 150 g sirup

    • 300 s sukker

    • 1 dl fløte

    • 150 g smør

    • 100 g tykk surdeig (trenger ikke være aktiv)

    • 1 ts nellik

    • 2 ts kanel

    • 1 ts kardemomme

    • 1 ts pepper

    • 1 ts ingefær

    • 1 ts bakepulver

    • 1 ts salt

  • Dag 1:

    1. Bland sirup, sukker og smør i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet, og la blandingen avkjøles.

    2. Rør først inn fløten, deretter surdeig, hvetemel, krydder og bakepulver. Bland godt – deigen skal være litt klissete.

    3. Dekk til deigen og la den stå kjølig over natten.

    Dag 2:

    1. Kna deigen lett og kjevle den ut til ca. 2–3 mm tykkelse.

    2. Bruk ønskede pepperkakeformer og trykk ut kakene. Kjevler du jevnt, får du fine og jevnt stekte pepperkaker.

    3. Stek pepperkakene i 8–10 minutter på 170 grader.

    4. La kakene avkjøles før du lar barna pynte dem.

  • Melisglasur:

    • 500 g melis

    • 3 eggehviter

    • 1 ss sitronsaft

    Sitronsaften og eggehvite gjør glasuren frisk, hvit og hard når den tørker.

Det har aldri vært lettere å imponere gjestene i julen!
— Therese